Кулінарія

Курочка “їж губами” приготувати “смачніше” неможливо. А головне бюджетний рецепт, який по достоїнству оцінять і чоловік, і діти.

Привіт! Сьогодні я до Вас з смачною курочкою на сковороді. Якщо любите ніжну смачну курочку, яка розпадається на волокна при дотику до неї виделкою, то це якраз те, що Вам потрібно. До речі, підлива незрівнянна, ми її любимо просто з чорним хлібцем.

Рецепт:

курка – 1 кг

цибуля – 300 г

сметана – 250

вода – 250мл

сіль -1/2ч. л.

чорний перець – за смаком

часник – 2-3зуб

зелень за смаком

маринад для курки:

сіль – 1 год. л.

чорний перець – за смаком

паприка солодка – 1/2ч. л.

рослинне масло – 2-3ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Отже, приступаємо, курячі частини помиємо, у мене сьогодні гомілки 1 кг. Зробимо надрізи на тушці, щоб курочка краще просочилася спеціями. Кладемо в миску, додамо сіль 1ч. л. суміш перців і червону паприку солодку, можна приправу для курки. 2-3ст. л. рослинного мала. Цибуля грам 300 очистимо і поріжемо чверть кільцями. Беремо глибоку сковороду наливаємо масло рослинне і обов’язково кладемо шматочок вершкового. і обсмажимо курочку до золотистого кольору з усіх сторін на великому вогні. Курочку, як обсмажиться, виймаємо з сковороди, а це масло кладемо цибулю і смажимо його на невеликому вогні до м’якості. Тепер додаємо 250 грам сметани, вливаємо 250 мл води, додамо сіль, чорний перець і згасимо хвилини 2, тепер повертаємо курочку. Закриваємо кришкою і готуємо 60 хвилин на невеликому вогні або орієнтуйтеся по готовності, я зазвичай тушу трохи довше, щоб курочка була ще м’якше, а Ви дивіться самі як Вам більше подобається. В кінці за 5-10 хвилин додаємо часник і зелень. Курочка в цибулевому підливі готова. Подаємо з будь-яким гарніром. Дуже смачно з картопляним пюре, рисом чи макаронами. Я сьогодні подаю з макаронами. Просто відварюю в підсоленій воді і додаю шматочок вершкового масла. Чай у мене сьогодні трав’яний із материнки, До чаю шоколадний пиріг з йогуртовим кремом та свіжими ягодами чорниці. Рецептом цього пирога я вже ділилася на своє каналі, дивіться нижче. Курочку з макаронами подаємо до столу.

Якщо Вам сподобався рецепт – поставте або напишіть коментар. Ваші відгуки – найкраща нагорода для мене

Друзі, величезне Вам дякую за позитивні відгуки, за довіру, за коментарі, дуже рада що готуєте разом зі мною! ! !

Подробиці і деталі приготування Ви можете подивитися в моєму коротенькому відео нижче ▼

Рекомендую подивитися ▼

Нам подобається більше, ніж Торт, крем як Морозиво, рецепт з секретиком. Незрівнянний вологий пиріг не потребуючий просочення.

Салат з 70х жодна радянська їдальня не обходилася без цього салату (спасибі мамі нагадала)

Гротен з кабачків. Тиждень вже готую – їмо з задоволенням і про м’ясо забули (навіть маму здивувала)

Приготувала минтай за цим рецептом, вийшла смакота. Тепер буду готувати рибу тільки так. Минтай з помідорами і сиром.