Кулінарія

Окрошка під заправкою з магазинного квасу – класичний рецепт з нуля за 15 хвилин.

У літній час немислимо уявити сім’ю, в якій на стіл не подають холодний суп.

Холодний освіжаючий суп може бути приготований з будь-яких інгредієнтів з різними заправками. Рецептів хоч відбавляй.

Холодний суп під назвою «окрошка» – страва російської кухні, в якості заправки традиційно завжди використовувався російський білий квас.

А що робити, якщо цей квас “днем з вогнем” не знайдеш на полицях магазинів? Так і квас спеціально для окрошки зустрічається вкрай рідко.

Зробити квас самому? Можна, звичайно, і не тільки квас, але в 21 столітті, я особисто не уявляю собі ведення натурального господарства в міських умовах.

В умовах дефіциту часу, можна просто зайти в магазин, купити все необхідне, дійти до будинку і приготувати те, що тобі хочеться.

У тому числі можна приготувати окрошку за класичним рецептом з будь-яким квасом, застосувавши інгредієнти, які не тільки виправлять смак квасу, але і додадуть страві пікантний смак.

Ділюся перевіреним рецептом, за яким маючи продукти з магазину, вийде відмінна окрошка всього за 15 хвилин.

Як приготувати:

1. Курячі яйця кладемо в сотейник, заливаємо холодною водою, відварюємо 6 хвилин. Включаємо чайник, заповнений водою, доводимо воду до кипіння.

2. Чистимо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками, промиваємо під проточною водою, закладаємо в каструлю, ставимо на сильний вогонь, заливаємо окропом з чайника, варимо приблизно 5 хвилин.

3. Доводимо картоплю до напівготовності, додаємо в каструлю пару ложок 9% оцту, варимо ще 2-3 хвилини, до готовності картоплі.

4. В цей час зварені яйця остуджуємо, звільняємо від шкаралупи, виймаємо жовтки, складаємо їх в окрему миску.

5. Готуємо окремо заправку: В миску до жовтків додаємо хрін і гірчицю розтираємо, потім трохи розбавляємо квасом, розмішуємо до однорідного стану. Для прискорення інгредієнти можна подрібнити і перемішати міксером.

6. Готову картоплю відкидаємо на сито, і щоб завершити процес готування проливаємо холодною водою.

7. Нарізаємо редис, огірок, ковбасу, білки яєць, складаємо у велику каструлю, додаємо остиглі кубики картоплі, заливаємо заправкою.

8. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, кріп, складаємо нарізану зелень в миску з-під заправки, розминаємо ложкою і додаємо до вмісту у великій каструлі.

9. Розбавляємо блюдо квасом, для отримання необхідної густоти, солимо і перчимо.

П’ятнадцять хвилин пройшли. Віконця можна подавати до столу. Додатково виставити сметану, кожному за бажанням.

Для приготування не дуже густий окрошки на 5-ти літрову каструлю потрібні:

інгредієнти:

· ковбаса докторська – 400 г (можна замінити на м’ясо, якщо є)

· картопля – 4 шт.

· яйце куряче – 4 шт.

· огірки свіжі – 3 шт. (середні)

· цибулю зелений – 100 р

· кріп – 50 г

· редис – 200 г

· сметана для подачі

· сіль, перець мелений – за смаком

· гірчиця – 1ст. л. (або за смаком)

· хрін– 1ст. л. (або за смаком)

· оцет 9%– 2ст. л.

· квас– 3 л

Важливо: хрін з окрошки прибирає солодощі, гірчиця надає пікантний смак!

Спробуйте приготувати. Якщо сподобалося, не забудьте поставити «лайк», палець догори і підписатися. Ще буде багато хороших, перевірених часом рецептів і не тільки.