Кулінарія

Яйця, фаршировані відвареним м’ясом

Рецепт примітний тим, що в ньому можна використовувати приготоване раніше, м’ясо-наприклад, з бульйону.

Інгредієнти:

300 гр. відварного м’яса, краще всього буде м’ясо з бульйону

8 яєць

1 ст. ложка улюбленої приправи до м’яса

2 столові ложки майонезу

1/2 пучка петрушки

1 ч. ложка солі

1 ст. ложка вершкового масла

1 ст. ложка каперсів для прикраси

Приготування закуски:

Яйця варю круто в підсоленій воді, очищаю від шкаралупи, розрізаю навпіл і прибираю жовтки.

М’ясо подрібнюю і обсмажую на столовій ложці олії з додаванням улюбленої приправи до м’яса.

Охолоджую м’ясо, потім подрібнюю його разом з жовтками за допомогою м’ясорубки. Змішую з майонезом і петрушкою до отримання однорідної маси.

Порада: хороший спосіб фарширувати яйце – відварене яйце розрізати навпіл, не очищаючи його від шкаралупи. Це непросто – потрібно використовувати гострий ніж. Таке яйце виймають з шкаралупи, залишаючи її недоторканою. Саме яйце подрібнюється і змішується, наприклад, з смаженою цибулею, грибами, лососем, часником, кропом, шинкою, паприкою склад залежить від уподобань гурманів. Начинку кладуть назад у шкаралупу, обвалюють у сухарях і обсмажують на сковороді.

Ще одна не менш популярна начинка для яєць – мус. Для цього вершковий сир змішують з вашим улюбленим інгредієнтом, наприклад, з лососем, шинкою, петрушкою, грибами. Начинка набуває колір залежно від використовуваного продукту. Приготоване таким чином начинка видавлюється в половину звареного яйця (на цей раз без шкаралупи).

Пасту краще всього наносити кондитерським мішечком на порожні половинки, прикрасивши каперсами або петрушкою.

Приємного апетиту!

Сподобався рецепт, підписуйтесь на канал. Більше рецептів на моєму сайті