Кулінарія

Пиріжки з яйцем і цибулею: найпростіше і вдале тісто, смачна і улюблена весняна начинка

Сезонний рецепт! Це тісто універсальний, підходить для пирогів або пиріжків в духовці на сковороді. Воно не здобне, просте у приготуванні. І найулюбленіша весняна начинка)

Тісто

  1. В теплій воді або молоці) розчиняю дріжджі. Всипаю цукор, сіль і вливаю масло.
  2. Додаю борошно і замішую тісто. Відразу всю муку не додавайте, щоб не зробити тісто занадто щільним.
  3. Тісто м’яке і нелипким.
  4. Кладу його в миску змащену олією. Накриваю і залишаю для бродіння на 2 години. Через 1 годину тісто потрібно обім’яти.

Начинка

  • Яйця нарізаю кубиками.
  • Зелена цибуля подрібнюю.
  • На вершковому маслі обсмажую 2-3 хвилини.
  • Додаю до яєць. Сіль і перець за смаком.
  • Добре перемішую.
  • Готове тісто ділю на шматочки по 30-40 р, за бажанням.
  • *у мене вийшло 26 шт по 30-32 г – міні пиріжечки)
  • Округляю їх, підкочую, накриваю. Відпочинок 10 хвилин.
  • Кожен кульку тіста трохи розкачую. У центр кладу 1 ст. л. начинки
  • Защіпаю і формую пиріжки.
  • Сформовані пиріжки викладаю на деко, покрите пергаментом, швом донизу.
  • Накриваю, залишаю для вистоювання на 40 хвилин.
  • Перед випічкою, яйце, збиваю з 1/2 ст. л. молока або води і змащую пиріжки.
  • Випікати пиріжки потрібно при 210 °С – 17. 20 хвилин.

*З приводу температури і часу випічки. Будь пиріжки краще випікати при більш високій температурі, але короткий час. Так вони не пересихають. Але, в будь-якому випадку, завжди орієнтуйтеся на свою духовку.

*Тісто можна замісити ввечері, на ніч прибрати в холодильник і спекти пиріжки вранці. Час расстойки збільшиться в такому випадку.

Дріжджове тісто:

  • 250 мл. теплої води або молока
  • 15 гр. пресованих дріжджів або 5 гр. сухих
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 460 – 500 гр. пшеничного борошна в/с
  • 60 гр. ( 70 мл) олії, без запаху

Начинка:

  • 8 варених яєць
  • 120 гр. зеленого лука ( 1,5 пучка)
  • 1/2 ст. л. вершкового масла сіль, перець

Для змазування:

  • 1 яйце + 1/2 ст. л. молока або води

Вдалою випічки! ! !