Пиріжки з яйцем і цибулею: найпростіше і вдале тісто, смачна і улюблена весняна начинка
Сезонний рецепт! Це тісто універсальний, підходить для пирогів або пиріжків в духовці на сковороді. Воно не здобне, просте у приготуванні. І найулюбленіша весняна начинка)
Тісто
- В теплій воді або молоці) розчиняю дріжджі. Всипаю цукор, сіль і вливаю масло.
- Додаю борошно і замішую тісто. Відразу всю муку не додавайте, щоб не зробити тісто занадто щільним.
- Тісто м’яке і нелипким.
- Кладу його в миску змащену олією. Накриваю і залишаю для бродіння на 2 години. Через 1 годину тісто потрібно обім’яти.
Начинка
- Яйця нарізаю кубиками.
- Зелена цибуля подрібнюю.
- На вершковому маслі обсмажую 2-3 хвилини.
- Додаю до яєць. Сіль і перець за смаком.
- Добре перемішую.
- Готове тісто ділю на шматочки по 30-40 р, за бажанням.
- *у мене вийшло 26 шт по 30-32 г – міні пиріжечки)
- Округляю їх, підкочую, накриваю. Відпочинок 10 хвилин.
- Кожен кульку тіста трохи розкачую. У центр кладу 1 ст. л. начинки
- Защіпаю і формую пиріжки.
- Сформовані пиріжки викладаю на деко, покрите пергаментом, швом донизу.
- Накриваю, залишаю для вистоювання на 40 хвилин.
- Перед випічкою, яйце, збиваю з 1/2 ст. л. молока або води і змащую пиріжки.
- Випікати пиріжки потрібно при 210 °С – 17. 20 хвилин.
*З приводу температури і часу випічки. Будь пиріжки краще випікати при більш високій температурі, але короткий час. Так вони не пересихають. Але, в будь-якому випадку, завжди орієнтуйтеся на свою духовку.
*Тісто можна замісити ввечері, на ніч прибрати в холодильник і спекти пиріжки вранці. Час расстойки збільшиться в такому випадку.
Дріжджове тісто:
- 250 мл. теплої води або молока
- 15 гр. пресованих дріжджів або 5 гр. сухих
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 460 – 500 гр. пшеничного борошна в/с
- 60 гр. ( 70 мл) олії, без запаху
Начинка:
- 8 варених яєць
- 120 гр. зеленого лука ( 1,5 пучка)
- 1/2 ст. л. вершкового масла сіль, перець
Для змазування:
- 1 яйце + 1/2 ст. л. молока або води
Вдалою випічки! ! !