Кулінарія

Курячий салат з буряком та маринованою цибулею

Смачний курячий салат з вареної буряком, горошком, маринованими ріпчастою цибулею і огірками. Щоб надати салату красивий вигляд, збираю його шарами на хрустких тарілках з тонкого лаваша. Мариновані овочі додають салату кислинку і пікантний смак, курка робить його ситним, а буряк яскравим. Всі продукти відмінно поєднуються між собою. Курку за бажанням можна замінити на свинину чи яловичину. Якщо не хочете збирати салат шарами, то всі інгредієнти просто перемішайте з майонезом.

Порції 4 великі

Час підготовки 30 хвилин Час приготування : 15 хвилин

Інгредієнти

  • 1 шт лаваш (тонкий)
  • 350 гр. курка (готове філе)
  • 1/2 шт. буряк (велика)
  • 4 шт. огірок (невеликі мариновані)
  • 1 шт. цибуля ріпчаста (середній)
  • 1 невелика банка горох (консервований)
  • 1 ч. л. оцет (70%)
  • за смаком майонез

Інструкції

1. Буряк добре промиваємо з губкою, розрізаємо на 2 частини, якщо вона велика (як у мене). Викладаємо половину буряків в поліетиленовий пакет або рукав для запікання, вливаємо 2-3 ст. л. води, зав’язуємо і протикаємо ножем. Відправляємо в мікрохвильову піч (750 Вт) і готуємо близько 12 хвилин. Періодично виймаємо і перевіряємо на готовність зубочисткою.

2. Готову буряк звільняємо від пакету і повністю охолодити.

3. Поки готується буряк, зробимо тарілки для салату. Лаваш складаємо в 4 шари, накриваємо тарілкою (діаметр 19 см) і прорізаємо ножем по краю тарілки.

4. Отримуємо 4 кола.

5. Змащуємо кола рослинним маслом і красиво розміщуємо у формочках для запікання. Підсушуємо в духовці при 230 градусах близько 7 хвилин, поки лаваш не стане хрустким і не покриється золотистим кольором. Виймаємо і остуджуємо. Якщо немає часу на приготування тарілок з лаваша, то зберіть салат на порційних звичайних тарілках або в креманках.

6. Цибулю нарізаємо півкільцями, заливаємо холодною водою, додаємо оцет, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

7. Куряче філе використовуємо від грудки або стегон, попередньо його відварюємо або запікаємо. Я взяла запечене філе стегон. Поділяємо філе по волокнах.

8. Тарілочки з лаваша ставимо на невеликі тарілки і поливаємо дно майонезом.

9. Додаємо підготовлене куряче філе (1/4 частина) і знову поливаємо майонезом.

10. Маринований лук віджимаємо рукою, ділимо на 4 частини і рівномірно розподіляємо на курці. Маринований лук додасть салату кислинку і відмінний смак.

11. Огірки нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо на цибулю. Поливаємо майонезом.

12. Підготовлену буряк очищаємо, нарізаємо, як огірки, соломкою і красиво розміщуємо зверху.

13. Буряк поливаємо майонезом, на неї викладаємо консервований горошок і салат готовий. Дуже смачний салат з курки з буряком і маринованою цибулею відразу подаємо на стіл.

14. Ось так салат виглядає, якщо продукти просто перемішати з майонезом. Спеціально його залишила на тарілках з лаваша на 4 години на столі. Бортики залишилися хрусткими, дно трохи розм’якло, просочилося соками від салату і стало дуже смачним.

Приємного апетиту!