Курячий салат з буряком та маринованою цибулею
Смачний курячий салат з вареної буряком, горошком, маринованими ріпчастою цибулею і огірками. Щоб надати салату красивий вигляд, збираю його шарами на хрустких тарілках з тонкого лаваша. Мариновані овочі додають салату кислинку і пікантний смак, курка робить його ситним, а буряк яскравим. Всі продукти відмінно поєднуються між собою. Курку за бажанням можна замінити на свинину чи яловичину. Якщо не хочете збирати салат шарами, то всі інгредієнти просто перемішайте з майонезом.
Порції 4 великі
Час підготовки 30 хвилин Час приготування : 15 хвилин
Інгредієнти
- 1 шт лаваш (тонкий)
- 350 гр. курка (готове філе)
- 1/2 шт. буряк (велика)
- 4 шт. огірок (невеликі мариновані)
- 1 шт. цибуля ріпчаста (середній)
- 1 невелика банка горох (консервований)
- 1 ч. л. оцет (70%)
- за смаком майонез
Інструкції
1. Буряк добре промиваємо з губкою, розрізаємо на 2 частини, якщо вона велика (як у мене). Викладаємо половину буряків в поліетиленовий пакет або рукав для запікання, вливаємо 2-3 ст. л. води, зав’язуємо і протикаємо ножем. Відправляємо в мікрохвильову піч (750 Вт) і готуємо близько 12 хвилин. Періодично виймаємо і перевіряємо на готовність зубочисткою.
2. Готову буряк звільняємо від пакету і повністю охолодити.
3. Поки готується буряк, зробимо тарілки для салату. Лаваш складаємо в 4 шари, накриваємо тарілкою (діаметр 19 см) і прорізаємо ножем по краю тарілки.
4. Отримуємо 4 кола.
5. Змащуємо кола рослинним маслом і красиво розміщуємо у формочках для запікання. Підсушуємо в духовці при 230 градусах близько 7 хвилин, поки лаваш не стане хрустким і не покриється золотистим кольором. Виймаємо і остуджуємо. Якщо немає часу на приготування тарілок з лаваша, то зберіть салат на порційних звичайних тарілках або в креманках.
6. Цибулю нарізаємо півкільцями, заливаємо холодною водою, додаємо оцет, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
7. Куряче філе використовуємо від грудки або стегон, попередньо його відварюємо або запікаємо. Я взяла запечене філе стегон. Поділяємо філе по волокнах.
8. Тарілочки з лаваша ставимо на невеликі тарілки і поливаємо дно майонезом.
9. Додаємо підготовлене куряче філе (1/4 частина) і знову поливаємо майонезом.
10. Маринований лук віджимаємо рукою, ділимо на 4 частини і рівномірно розподіляємо на курці. Маринований лук додасть салату кислинку і відмінний смак.
11. Огірки нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо на цибулю. Поливаємо майонезом.
12. Підготовлену буряк очищаємо, нарізаємо, як огірки, соломкою і красиво розміщуємо зверху.
13. Буряк поливаємо майонезом, на неї викладаємо консервований горошок і салат готовий. Дуже смачний салат з курки з буряком і маринованою цибулею відразу подаємо на стіл.
14. Ось так салат виглядає, якщо продукти просто перемішати з майонезом. Спеціально його залишила на тарілках з лаваша на 4 години на столі. Бортики залишилися хрусткими, дно трохи розм’якло, просочилося соками від салату і стало дуже смачним.
Приємного апетиту!