Як приготувати смачні тушковані кабачки
Багато обходять тушковані кабачки стороною, так як вони водянисті і мають не дуже виражений смак. Але якщо знати важливі нюанси, то вам сподобається і тушкувати кабачки, і є їх
Важливі нюанси:
1. Кабачок – водянистий овоч, тому при гасінні додавати до нього занадто багато рідини не потрібно, а часом і зовсім можна обійтися без неї. Винятки становлять ті рецепти, де підлива відіграє важливу смакову роль.
2. Не треба перетушивать кабачки, інакше вони перетворяться в разлезшуюся непрезентабельну кашу.
3. Кабачки ідеально поєднуються з будь-яким м’ясом – користуйтеся цією особливістю.
4. Смак тушкованих кабачків багато в чому залежить від спецій і інших компонентів (овочі, м’ясо і т. д. ), які ви додасте до них.
З цими нюансами стає зрозуміліше, що потрібно робити, щоб приготувати тушковані кабачки смачно. А якщо ви хочете перевірені вдалі рецепти, то підбірка, яку я зібрала, вам у цьому допоможе. Готуйте з любов’ю!
Тушковані кабачки з фаршем в духовці
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г
- Фарш курячий – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 150 г
- Сіль і перець – за смаком
- Часник – 1-2 зубчики
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Кабачки каррі
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубчики
- Імбир свіжий – 1 ст. л.
- Олія оливкова – 2 ст. л.
- Приправа Каррі – 1 ч. л.
- Кокосове молоко – 250 мл
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Тушкована свинина з кабачками
Інгредієнти:
- Свинина – 400 г
- Кабачок – 1 шт.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рослинне масло – 1 ст. л.
Тушкована індичка з кабачками
Інгредієнти:
- Філе індички – 200 г
- Кабачки – 1 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква молода – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Тушковані кабачки з квасолею
Інгредієнти:
- Кабачок 300 г
- Квасоля стручкова – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Печериці – 100 г
- Морква – 70 г
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка – 5 гілочок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець ч. м. – за смаком
Тушковані кабачки з помідорами в сметані
Інгредієнти:
- Кабачок – 350 г
- Помідор – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Часник – 2 зубчики
- Кріп – 10 г
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Сметана або грецький йогурт – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Тушковані кабачки з часником
Інгредієнти:
- Кабачок – 250 г
- Часник – 1 -2 зубчики
- Кріп – 10 г
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Прованські трави – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – за необхідності