Город

Як приготувати смачні тушковані кабачки

Багато обходять тушковані кабачки стороною, так як вони водянисті і мають не дуже виражений смак. Але якщо знати важливі нюанси, то вам сподобається і тушкувати кабачки, і є їх

Важливі нюанси:

1. Кабачок – водянистий овоч, тому при гасінні додавати до нього занадто багато рідини не потрібно, а часом і зовсім можна обійтися без неї. Винятки становлять ті рецепти, де підлива відіграє важливу смакову роль.

2. Не треба перетушивать кабачки, інакше вони перетворяться в разлезшуюся непрезентабельну кашу.

3. Кабачки ідеально поєднуються з будь-яким м’ясом – користуйтеся цією особливістю.

4. Смак тушкованих кабачків багато в чому залежить від спецій і інших компонентів (овочі, м’ясо і т. д. ), які ви додасте до них.

З цими нюансами стає зрозуміліше, що потрібно робити, щоб приготувати тушковані кабачки смачно. А якщо ви хочете перевірені вдалі рецепти, то підбірка, яку я зібрала, вам у цьому допоможе. Готуйте з любов’ю!

Тушковані кабачки з фаршем в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 500 г
  • Фарш курячий – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 150 г
  • Сіль і перець – за смаком
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Кабачки каррі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Імбир свіжий – 1 ст. л.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Приправа Каррі – 1 ч. л.
  • Кокосове молоко – 250 мл
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Тушкована свинина з кабачками

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Свинина – 400 г
  • Кабачок – 1 шт.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.

Тушкована індичка з кабачками

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Філе індички – 200 г
  • Кабачки – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква молода – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Тушковані кабачки з квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок 300 г
  • Квасоля стручкова – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Печериці – 100 г
  • Морква – 70 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 5 гілочок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець ч. м. – за смаком

Тушковані кабачки з помідорами в сметані

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 350 г
  • Помідор – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – 10 г
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Сметана або грецький йогурт – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Тушковані кабачки з часником

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 250 г
  • Часник – 1 -2 зубчики
  • Кріп – 10 г
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Прованські трави – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – за необхідності