Кулінарія

Смажу рибні котлети з картоплею: гарячими “розлітаються”. Смажила з минтая і скумбрії: всі гарні. І 3 хитрощі особливого смаку

А мене навчили смажити картопляно-рибні котлетки – і вони ідеальні. Ароматні, істинно-рибні, соковиті, ніжні, з рум’яною хрусткою скоринкою і апетитним ароматом – і картопляні. Шкода, що раніше не думала, що риба з картоплею вдало поєднуються в одній котлеті.

Поділюся простим рецептом приготування: готується простіше, ніж описується. Прості і навіть “ліниві” рибні котлети: так приготувати варто.

Рибні котлети з картоплею: рецепт + інгредієнти

1) Філе риби пропустити через м’ясорубку. Так, на звичайну м’ясорубку, стару, добру І не два рази для “кращого” подрібнення, а один. І це хитрість

Хитрість №1. Чому м’ясорубка. Вона дає щодо “грубе” подрібнення: фарш не стане рідким, водянистим – крупного помелу

Вироби з крупно нарубаного фаршу завжди більш пишні, соковиті, пухкі, фарш щільний, не збивається в щільні грудки, вироби пишні, високі, а пласкі млинці

Так, м’ясорубка – це найкращий вихід: не варто блендировать. Отриманий рибний мус буде занадто рідким, і фарш буде водянистим.

Слідом можна пропустити і цибулину – але найкраще її обсмажити в олії. Чому?

Хитрість №2. Цибуля буде промасленим, соковитим і не пригорить. І смак котлет значно краще, яскравіше.

2) Картоплю відварити до готовності, розім’яти – пюрировать. Пюре не повинно бути рідким, водянистим – досить густим, щільним.

3) З’єднати рибу, картоплю, додати сіль, чорний перець, вбити яйце. Замістити фарш.

Вимішувати довго, з натхненням і настроєм, поки фарш не збере всі зі стінок ємності для замісу. Якщо фарш рідкий – є хитрість.

Хитрість №3. Сухарики. Сухарі дрібного помелу врятують фарш – не хліб, не мука. Або манка – але все ж мені більше подобаються сухарики саме в цих котлетах.

Якщо фарш водянистий, додамо 1 ст. л. сухарів, заместим – і подивимося на результат. Поспішати з кількістю не варто – це теж хитрість.

Хитрість №4. Після замісу фарш відправляємо в холодильник. Там м’ясна складова з’єднається з картопляної, фарш стане більш однорідним. І -сухарики візьмуть на себе вологу, розбухають. І – фарш стане більш густим.

Крім того, вироби з охолодженого фаршу краще формуються, і потрібно меншу кількість яєць для скріплення фаршу. Іноді і зовсім без яєць готують.

4) Сформувати вироби, смажити до готовності з двох сторін, поливаючи зверху олією зі сковорідки. Другу можна під кришкою.

Хитрість №5. А щоб вироби були ще соковитіше, смачніше і залишалися ніжними, є духовка. Можна обсмажити з двох сторін котлети, поливаючи маслом. А потім – поставити в розігріту до 160-180 духовку на кілька хвилин, щоб довести до готовності. До чудового аромату, рум’яної хрусткої скоринки. Всі

Інгредієнти:

  • Риба (філе минтая, тріски, щуки та ін) 300-400 г;
  • Картопля 200-300 р;
  • Цибуля 1 шт. ;
  • Яйце 1 шт. ;
  • Сухарі панірувальні дрібні 1-2 ст. л. ;
  • Чорний перець, сіль, олія для смаження.

Ось такі чудові котлети вдаються – рибно-картопляні: приготувати варто.