Котлети домашні. Хліб не замочую, а все одно смачно.
У кожної господині, мами, дружини є свій фірмовий рецепт котлет. З цим не посперечаєшся. Моїм домочадцям полюбився саме цей. Котлети виходять ніжні, соковиті, повітряні. Готую їх навіть на пару і все одно вони не втрачають свого смаку.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 350 гр
- Цибуля ріпчаста – 1 шт (80 гр)
- Яйце – 1 шт
- Молоко – 25-35 мл
- Білий хліб – 4 скибочки (80 гр)
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Панірувальні сухарі – для обвалювання
- Олія – для смаження
Загальні принципи приготування
Для приготування фаршу візьміть 70% яловичини і 30% свинини. Або зробіть фарш по своєму смаку. Можна використовувати один вид м’яса.
Особливість цих котлет в тому, що хліб не треба замочувати. Блендери давно і надійно оселилися в наших будинках.
В чаші блендера измельчить білий хліб.
Додати до хліба яйце. Очищений і розрізаний на 4 частини ріпчасту цибулю. Молоко додавати частинами. Його може знадобитися більше або менше. Подрібнити все до однорідної маси, консистенції не густої сметани, але не рідкою, вільно стікає з чаші блендера.
У ємність для змішування викласти фарш. Додати до фаршу хлібну масу, сіль і мелений перець.
Добре вимісити.
Сформувати котлети масою 60-70 гр кожна.
Обваляти в панірувальних сухарях.
Викласти котлети на сковороду, в розігріте масло. Обсмажити спочатку одну сторону, на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Перевернути на іншу сторону. Обсмажити 5 хвилин. Зменшити вогонь на мінімум і довести котлети до готовності під кришкою 10-15 хвилин.
Котлети виходять рум’яні зовні, м’які і соковиті всередині.
ПОРАДА: якщо вдома не виявилося панірувальних сухарів, їх можна замінити борошном.
Особливості приготування
Мультиварка– приготувати фарш у відповідності з рецептом. Налити В чашу води. Котлети обкачувати у сухарях не треба. Викласти котлети в ємність для приготування на пару. Готувати в режимі «пар» 30 хв.
Мультиварка-скороварка на пару –приготувати фарш у відповідності з рецептом. Котлети обкачувати у сухарях не треба. У чашу скороварки налити води. Викласти котлети в ємність для приготування на пару. Готувати в режимі «пара», тиск максимальне, 10 хв.
Готуйте із задоволенням!
Підписуйтесь на мій канал, що б не втратити. Я ціную вашу думку, пишіть його в коментарях. У подяку за ваші лайки, викладаю нові рецепти.