Кулінарія

Котлети домашні. Хліб не замочую, а все одно смачно.

У кожної господині, мами, дружини є свій фірмовий рецепт котлет. З цим не посперечаєшся. Моїм домочадцям полюбився саме цей. Котлети виходять ніжні, соковиті, повітряні. Готую їх навіть на пару і все одно вони не втрачають свого смаку.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 350 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт (80 гр)
  • Яйце – 1 шт
  • Молоко – 25-35 мл
  • Білий хліб – 4 скибочки (80 гр)
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Панірувальні сухарі – для обвалювання
  • Олія – для смаження

Загальні принципи приготування

Для приготування фаршу візьміть 70% яловичини і 30% свинини. Або зробіть фарш по своєму смаку. Можна використовувати один вид м’яса.

Особливість цих котлет в тому, що хліб не треба замочувати. Блендери давно і надійно оселилися в наших будинках.

В чаші блендера измельчить білий хліб.

Додати до хліба яйце. Очищений і розрізаний на 4 частини ріпчасту цибулю. Молоко додавати частинами. Його може знадобитися більше або менше. Подрібнити все до однорідної маси, консистенції не густої сметани, але не рідкою, вільно стікає з чаші блендера.

У ємність для змішування викласти фарш. Додати до фаршу хлібну масу, сіль і мелений перець.

Добре вимісити.

Сформувати котлети масою 60-70 гр кожна.

Обваляти в панірувальних сухарях.

Викласти котлети на сковороду, в розігріте масло. Обсмажити спочатку одну сторону, на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Перевернути на іншу сторону. Обсмажити 5 хвилин. Зменшити вогонь на мінімум і довести котлети до готовності під кришкою 10-15 хвилин.

Котлети виходять рум’яні зовні, м’які і соковиті всередині.

ПОРАДА: якщо вдома не виявилося панірувальних сухарів, їх можна замінити борошном.

Особливості приготування

Мультиварка– приготувати фарш у відповідності з рецептом. Налити В чашу води. Котлети обкачувати у сухарях не треба. Викласти котлети в ємність для приготування на пару. Готувати в режимі «пар» 30 хв.

Мультиварка-скороварка на пару –приготувати фарш у відповідності з рецептом. Котлети обкачувати у сухарях не треба. У чашу скороварки налити води. Викласти котлети в ємність для приготування на пару. Готувати в режимі «пара», тиск максимальне, 10 хв.

Готуйте із задоволенням!

Підписуйтесь на мій канал, що б не втратити. Я ціную вашу думку, пишіть його в коментарях. У подяку за ваші лайки, викладаю нові рецепти.