Город

12 сортів баклажанів, які віддають перевагу мої передплатники

Добрий день. Днями гортала коментарі та повідомлення у нашому телеграм чаті і вирішила опублікувати ті сорти, які мої передплатники цінують за корисність, врожайність і чудовий смак.

Повторюся, це думка передплатників, дачників зі стажем. Я не буду описувати кожен сорт, тільки висловлювання.

Irina Aleksandrina: Я садила-бомбовоз. Дуже сподобався. Ніжний, без гарячі.

Баклажан “Бомбовоз”

АЛМАЗ – Урожайний сорт, великоплідний, ідеальний для консервації, так як трохи гірчить, для консервації саме те. Ольга Кузіна.

Сорт “Алмаз”

Мій улюблений сорт “Лускунчик”. Плоди смачні, без гірчинки, м’якоть біла з дрібними, ледь помітними кісточками. Скільки не вирощую ці ранні баклажани, ні коли не хворіли. Ірина.

Баклажани сорт “Лускунчик”

Просто обожнюю баклажани сорт “Матросик”. Вирощую і в теплиці, і в ОК. На вулиці виходять трохи дрібніше ніж у закритому грунті. Ідеальний сорт для салатів, шкурка настільки тонка, що її можна не зрізати. М’якоть ніжна. Ольга

Баклажан сорт “Матросик”

“Чорний красень” – баклажан великоплідний, близько 1 кг. Кремо-м’якоть біла, без гіркоти, мало насіння. Середньопізній сорт, прекрасно росте та плодоносить у нас на Уралі. Ірина

“Чорний красень”

“Біла ніч” – мої улюблені баклажани. Ростуть і в теплиці, і на вулиці. Не великі плоди, на смак просто чудові, без гіркоти. З усіх баклажан для консервації краще немає. Світлана

сорт “Біла ніч”

Баклажани сорт “Бібо” – найулюбленіший у нашій великій родині. Ранній сорт урожайний, невибагливий. Насіння крупноватые, але це його не псує. Перед приготуванням не треба вимочити в підсоленій воді. Людмила

сорт “Бібо”

“Марципан” – найкраще з кращого, що я садила. Любить багато сонця і врожаю дає дуже багато. Плоди соковиті солодкуваті. Жодної гірчинки, відмочувати не треба. Потрібно підв’язка. Антоніна

сот “Марципан” Ф1

“Галина” і “Валентина”. Ми 2 сестри, і нас саме так покликом. 4 роки тому на очі попалися такі насіння, з тих пір інших не садимо. Не вибагливі, плоди тонкі, довгі, зручно їх готувати. Довго зберігаються, дієтичні, не гіркі. Юля

Сорт “Галі

“Смак грибів” – саджу 4 роки. Подобається подавати гарячим, дуже смачно! . Плоди м’які, без гірчинки, зручні для приготування. Шкірка тонка. Встигають швидко, вага до 250 р. , м’якоть біла і мені здається дійсно пахне грибами. Ольга

сорт “Смак грибів”

“Ілля Муромець” – великі розлогі кущі, врожайні, з великими плодами до 500г. М’якоть кремова, без гіркоти. Олена

“Ілля Муромець”

Олена Осипова: Я люблю сорт Алмаз, Кіровський, Андрюша

Сорт Кіровський

А ви любите сорти баклажанів. Напишіть нам, це обов’язково стане у нагоді.